Fakültemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hulusi Alp TÜBİTAK-4008 "Serhat İllerinden Doğayı Dinliyorum" Projesinde Görev Aldı

TÜBİTAK 4008 - Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında desteklenen "Serhat İllerinden Doğayı Dinliyorum" projesi, işitme kaybı olan 6, 7, 8 ve 9. sınıf öğrencilerine doğa eğitimi sunarak başarıyla tamamlandı.

Söz konusu proje Iğdır Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğünden akademisyenlerin bir araya gelmesiyle oluşan tecrübeli bir ekip tarafından yürütüldü.

Biyolojinin çeşitli alt dallarını kapsayan konuların sahada işlenmesini ve pratik deneyimlerin sunulmasını amacıyla düzenlenen projede; gökyüzü gözlemi, drama çalışmaları ve sosyal etkileşim odaklı etkinlikler gibi farklı yöntemlerle öğrencilerin doğa ile etkileşimi artırıldı.

Yayın Tarihi: 01/10/2024