Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel Ramazan Çadır Programına Katıldı

17 Ağustos 2012 Cuma 07:00 tarihinde eklendi | 1120 defa okundu
Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Açıkel Ramazan Çadır programına konuk oldu.

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, Isparta Belediyesince her yıl düzenlenen ve gelenekselleştirilen Ramazan Çadırı programına 13.08.2012 tarihinde  konuk oldu.

Isparta Belediye İşhanı önünde gerçekleştirilen ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Açıkel, bütün insanların eşit olduğunu ve kusurlarından dolayı kimseye negatif ayrımcılık yapılamayacağını ifade etti. Kur’an-ı Kerim’in de engellilere yapılan negatif ayrımcılığı yasakladığını sözlerine ekleyen Açıkel, “Peygamber Efendimiz, engellilerin toplum hayatına katılmalarını teşvik ederek onlara sosyal ve meslekî rehabilitasyon uygulamış, dinî ve idarî görevler vermiş, alternatif istihdam imkânları sunmuş, engelli işgücünü her türlü istismardan korumuş, engellileri rahatsız edecek tutum ve davranışların sergilenmesini yasaklamıştır.” dedi.

Doğuştan ya da sonradan herhangi bir kazadan ötürü, bedenini tam olarak kullanamayan ya da vücudunun belli bölgeleri işlev göremeyen engelli insanların sorunlarının insanlığın ortak sorunu olduğunu belirten Açıkel, bencillik yapmadan, empati kurarak insanları toplumdan asla dışlamadan, hor görmeden ve istismar etmeden hayata katılmalarına yardımcı olunması gerektiğini kaydetti.