Kapsayıcı Ders Anlatım İlkeleri Semineri Düzenlendi

Kapsayıcı Ders Anlatım İlkeleri Semineri Düzenlendi

Sabancı Vakfı hibe desteği ile Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Herkes İçin Erişilebilir Yaşam Akademisi Derneği tarafından yürütülen “Erişilebilir Dijital Eğitim Mümkün” adlı proje kapsamında, 26 Kasım 2022 Cumartesi günü Süleyman Demirel Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda öğretmen ve öğretmen adaylarına “Kapsayıcı Ders Anlatım İlkeleri Semineri” verildi.

Seminerde ilk olarak; Proje Koordinatörü İsmail ÇEVİKBAŞ proje hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Ardından da Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sinan Tarkan ASLAN tarafından kapsayıcı ders anlatım ilkeleri hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Daha önce, 28 Ekim 2022 Cuma günü Isparta Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi ÖZGÖDEK, Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kağan BÜYÜKKARCI, Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Merkez Müdürü Doç. Dr. Hulusi ALP, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Fevzi GÜÇLÜ, projenin hayata geçmesinde hibe desteği sağlayan, Sabancı Vakfı’nı temsilen Zeynep ARSLAN, Utku DEMİRYAKAN ile çok sayıda akademisyen, özel eğitim okul yöneticileri ile görme engelli bireylerin katılımı ile Isparta’da Erişilebilir Dijital Eğitim Çalıştayı düzenlenmiş ve gerçekleştirilen atölye çalışmalarında görme engelliler için sözel ve sayısal branşlarda ders anlatım ilkeleri ile erişilebilir dijital içerik geliştirme ilkeleri belirlenmişti.

 

 

 

Yayın Tarihi: 26/11/2022
Okunma Sayısı: 350