SDÜ Web Erişilebilirliğinde Engel Tanımıyor

27 Ağustos 2012 Pazartesi 00:00 tarihinde eklendi | 1004 defa okundu
SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Web Erişilebilirliğinde Engel Tanımıyor.

Engelsiz Kampus Projesi kapsamında Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalar ile Üniversitemiz internet sitesi (http://sdu.edu.tr), e – posta servisleri ve diğer tüm birimlerimize ait internet siteleri engelsiz hale getirilmiş bulunmaktadır.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yapılan altyapı iyileştirme çalışmaları sonrasında internet sitelerimizde az görenler ve yaşlı bireyler için yazı puntosu büyütme – küçültme eklentisi konularak kolaylık sağlanmıştır. Ayrıca internet sitelerimiz görme engelli bireyler tarafından kullanılan ekran okuyucularla uyumlu olarak çalışmakta ve ekran okuyucu programlar tarafından tüm menüler ile içerikler seslendirilebilmektedir.

Böylece engelliler için eğitimde bir engeli daha aşmanın haklı gururunu Süleyman Demirel Üniversitesi olarak yaşamakta ve engelli bireyler için daha kaliteli ybir yaşam sunmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.