Rektör İbicioğlu Sürdürülebilir Üniversite ve Yeşil Kampüs Paneline Katıldı

17 Nisan 2012 Salı 00:00 tarihinde eklendi | 626 defa okundu
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf AÇIKEL Sürdürülebilir Üniversite ve Yeşil Kampüs Paneline Katıldılar.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde düzenlenen “Sürdürülebilir Üniversite ve Yeşil Kampüs” paneline katıldı.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’ ın onur konuğu olduğu; birçok üniversite rektörü ve katılımcıların hazır bulunduğu panelde, üniversite kampüslerinin sürdürülebilir, mimari ve estetiğe uygun olması gerektiği tartışıldı. Prof. Dr. Durmuş Günay panelde yaptığı konuşmada üniversitelerin sayısal büyümesinin yanında kampüslerinin de mimari özelliklerinin ve estetiğinin önemli olduğunu vurguladı.

Daha sonra panelin diğer konuşmacıları Boğaziçi Üniversitesi, Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Aslıhan Nasır, Boğaziçi Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma ve Temiz Üretim Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nilgün Cılız, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, TBMM. 23. Dönem Çevre Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Mustafa Öztürk, konuyla ilgili sunumlarını yaptılar.

Sunumların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, kampüslerin insani olmasını, bizden izler taşımasını, kendimizle barışık, insan fıtrat ve tabiatına uygun olması gerektiğini söyledi. İbicioğlu, kampüslerin mekanik olarak inşa edildiğini dolayısıyla kültürümüze ve insanımıza yabancılaştığını da sözlerine ekledi. Mimaride temel ilkelerin, sağlamlık, kullanışlılık ve estetik olduğunu belirten İbicioğlu, bu paneli düzenleyenleri tebrik ederek, toplantının büyük farkındalık uyandırdığına dikkat çekti.