Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel Ulusal Bir Televizyon Programına Konuk Oldu

13 Ağustos 2012 Pazartesi 20:31 tarihinde eklendi | 1142 defa okundu
Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel Ulusal bir televizyon programına konuk oldu.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel 09 Ağustos 2012 Perşembe günü ulusal yayın yapan ve 165 ülkeden izlenen bir televizyon kanalının Isparta’dan canlı olarak gerçekleştirdiği “İftar Zamanı” programına konuşmacı olarak konuk oldu.

Açıkel, “İslamda tebliğ” temalı konuşmasında öncelikle Isparta’nın yerel marka değerlerinden olan “gül” başta olmak üzere “lale, gül ve karanfil” çiçeklerinin kültürümüzdeki anlamları üzerinde durdu.

Günümüzde tebliğin tüm insanlar için önemli ve kutsal bir vazife olduğunu dile getiren Açıkel konuşmasına dezavantajlı ve engelli bireylerin İslamiyet öncesi cahiliye dönemindeki statülerini vurgulayarak uygulanan “negatif ayrımcılık” zihniyetini, nâzil olan “Abese” suresindeki âyetlerle ortadan kaldırdığını ve İslam’ın tüm insanlığa adalet ve eşitlik getirdiğini beyan etti.

Asr-ı Saadetten örnekler vererek tebliğin her bireyin kendi yakın çevresinden başlayarak yapılması gerekli olan bir hizmet olduğunu söylemiştir.

Programa çok sayıda Ispartalı vatandaşımız aileleri ile birlikte yoğun ilgi göstermiş, Isparta ve ilçelerine ait folklorik giyim – kuşam ve yöresel lezzetler ile Isparta tanıtım gününe dönüştü.