Lokman Ayva Üniversitemiz Engelli Öğrencileriyle Buluştu

19 Aralık 2012 Çarşamba 14:22 tarihinde eklendi | 974 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) tarafından hazırlanan ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazanan “Bez Bebek Geri Geliyor” adlı ekolojik oyuncak projesi sergisi açılışı kapsamında Üniversitemize gelen 22. ve 23. dönem milletvekili Lokman Ayva, “Engellilerin Sorunları ve Çözüm Yolları” isimli bir konferans verdi.

Orman Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Engelsiz SDÜ Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, “Engelsiz Kampüs” projesi hakkında bilgi vererek “Özürlü Öğrenciler Eğitim–Öğretim ve Sınav Uygulamaları Yönergesi”ni işleme koyduklarını, tamamen görme engellilere refakatçi part-time öğrenci uygulaması yaptıklarını ve görme engelli öğrencilerin kitaplarını seslendirdiklerini söyledi.

Konuşmasında günümüzde engellilerin karşılaştığı sorunlardan bahseden Lokman Ayva da, yaşadığı tecrübelere dayanarak “Kapsamayan sistem”, “Öbürlerinin tutumları”, “Kanıksanmış ümitsizlik” kavramlarından “KÖK” teorisini oluşturduğunu söyledi. Ayva, sözlerini  “Yaptığınız mücadelenin asla arkasını bırakmayın” mesajını vererek sonlandırdı.

Konferans sonunda “Engelli Öğrenci Yönetim Kurulu Seçimi” yapıldı.