ENMER’in “Bez Bebek”leri Sergiyle Tanıtıldı

14 Aralık 2012 Cuma 14:32 tarihinde eklendi | 1603 defa okundu

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) tarafından hazırlanan ve T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazanan “Bez Bebek Geri Geliyor” adlı ekolojik oyuncak projesi kapsamında bir sergi açıldı.

22. ve 23. dönem Milletvekili Lokman Ayva’nın da katılımıyla ENMER’de gerçekleştirilen açılışta, Isparta Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, SDÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kökce, engellilik konusunda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, merkez üyeleri ve bez bebek atölye çalışmalarına katkıda bulunan meslek liselerinin öğrencileri de hazır bulundu.

İlgili Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

Açılışta konuşan ENMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, merkez hakkında bilgi verdi. Açıkel, Türkiye'de ekonomik nedenlerden dolayı yoğun ilgi gören Uzakdoğu menşeli oyuncakların kullanımına, oyuncaklardaki kanserojen içeriklere ve ekolojik oyuncak sektörüne dikkat çekmek istediklerini belirterek şiddet içeren oyuncakların çocuklarda psikolojik sorunlara yol açtığını ve merkez olarak bu konuda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

İlgili Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

Küreselleşmenin ülkeler arasındaki duvarları kaldırdığını ve ilişkileri kolaylaştırdığını vurgulayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız ise, ithal edilen ürünlerde zararlı içerikler bulunabileceğini ifade ederek bu konuda insanların bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Akyıldız, her şeyin bireyselleştiği günümüzde bilincin uyandırılmasının bu tür projelerle mümkün olacağının da altını çizdi.

Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız'ın konuşmasını izlemek için tıklayınız

İlgili Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

Konuşmasına “Isparta engelli vatandaşlarına önem veriyor” diyerek başlayan Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan da, Isparta’yı engelliler için yaşanabilir bir kent haline getirmeyi amaçlayan her türlü çalışmayı desteklemeye hazır olduklarını kaydetti.

İlgili Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız

Üretimin önemli olduğunu ve bu projeye katkıda bulunan öğrencilerin kendini geleceğe hazırladıklarını belirten Lokman Ayva ise, insan sevgisini aşılayan ekolojik oyuncak projesine katkıda bulunanlara teşekkür etti ve “Üretmeyi, bir arada olmayı ifade eden bu proje kapsamında oluşturulan serginin açılışına katılmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından serginin oluşturulmasında ve ekolojik oyuncak atölyesinin kurulmasında emeği geçen Isparta Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Merkezi ile Kız Teknik ve Meslek Lisesi yöneticilerine plaket takdim edildi. Sergi, 21 Aralık 2012 tarihine kadar gezilebilebilecek.