Engelsiz Kampüs Fizibilite Komisyonu Eskişehir'de

26 Haziran 2012 Salı 12:00 tarihinde eklendi | 1437 defa okundu
SDÜ Engelsiz Kampüs Fizibilite Komisyonu Eskişehir'de incelemelerde bulundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından yürütülen “Engelsiz Kampüs Projesi” kapsamında fiziki çevre ile ilgili uygulamaları planlamak ve koordine etmek amacıyla “Engelsiz Kampüs Fizibilite Komisyonu” kuruldu.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Gençel, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi ve ENMER Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkan Polat, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Daire Başkanı Ertan Çekin, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı ve alanında uzman üniversite personelinin yer aldığı Engelsiz Kampüs Fizibilite Komisyonu yürüttükleri çalışmalar kapsamında Süleyman Demirel Hava Limanı’nda ve Eskişehir’de uygulanan engelli ulaşılabilirliği ile ilgili çalışmaları yerinde tespit etti.

Komisyon, Eskişehir Büyükşehir ve Odunpazarı Belediyeleri ile Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüyle yaptığı görüşmelerde engellilerin hayatını kolaylaştırıcı uygulamalar konusunda fikir alışverişinde bulundu. Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel, yapılan ziyaretlerde engelliler için günlük yaşamı ve hayatı kolaylaştırıcı ve başkalarından bağımsız olarak hareket etmeleri için gerçekleştirilen uygulamaları yerinde gördüklerini, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun desteğiyle uygulanacak Engelsiz Kampüs Projesinin SDÜ’de en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.