Bez Bebek Geri Geliyor Projesi Gönüllü Toplantısı Yapıldı

05 Ekim 2012 Cuma 19:00 tarihinde eklendi | 1243 defa okundu
Bez Bebek Geri Geliyor Projesi SDÜ Gönüllü toplantısı yapıldı.

Üniversitemiz Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ENMER) tarafından T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (IA) desteği ile yürütülen “Bez Bebek Geri Geliyor” adlı projenin gönüllüler ile olan ilk toplantısı yapıldı.

Engelliler Araştırma ve Uygulama ve Merkezi hizmet binasında gerçekleşen toplantıda ilk olarak Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Açıkel söz alarak gönüllü katılımcılara Üniversite ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından engelliler ile ilgili olarak yapılan çalışmalardan, sosyal sorumluluk ve gönüllülük gibi temel insani değerlerden bahsetti.

Ardından Merkez idari personeli ve Proje Koordinatörü İsmail Çevikbaş söz larak “Bez Bebek Geri Geliyor” adlı ekolojik oyuncak projesini tüm detayları ile katılımcı gençlerle paylaşarak, aktivitelerde gençlerin taleplerine göre yeniden düzenlemelerde bulunuldu.

Çevikbaş, üniversitelerin salt bir eğitim kompleksi olmayıp gençlerin gelecekteki hayatlarını şekillendirdikleri sosyal ve kültürel bir multidisipliner çevre olduğunu vurgulayarak iyi bir yönetici, iyi bir çalışan, iyi bir vatandaş olabilmek için Bez Bebek Geri Geliyor gibi sosyal sorumluluk projelerinde yer almalarının kendilerine artı değer katacağını belirtti.