REKTÖR YARD. NIN KONUŞMASI

REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. MEHMET NUMAN TAMER

Sayın Valim, Sayın Genel Müdürüm, Sayın Rektör Yardımcılarım, Sayın Dekanlarım, Sayın Öğretim Üyesi arkadaşlarım ve değerli katılımcılar; VII. Engelsiz Üniversite Çalıştayı’na hoş geldiniz. Yaklaşık iki yıldır bu yönetim ilk başlangıçta iki konuda pozitif ayrımcılık yapacağını deklare etmişti. Sayın Rektörümüz kadınlara ve engellilere pozitif ayrımcılık olacağına, bu konularda çeşitli aktivitelerle üniversitemizi ön plana çıkaracağımızı deklare etmişti. Bunun bir örneği olarak VII. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nın üniversitemizde yapılıyor olması, bizim için gerçekten bir gurur vesilesidir. Ben özellikle üniversitemiz olarak Engelsiz SDÜ Birimi ve Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin yaptığı her türlü aktivite için kendilerine teşekkür ediyorum. Engellilerle ilgili, öğrencilerimiz başta olmak üzere idari ve akademik personellerden neler yapılabilir ile ilgili olarak çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bununla ilgili Engelsiz SDÜ Birimi’nden kısaca bahsetmek istiyorum.

Engelsiz SDÜ Birimi’miz öğrencilere yönelik, başta eğitim aktiviteleri olmak üzere çeşitli yönlerden destek olmayı kendine görev addetmiştir. Bununla ilgili olarak eğitim materyallerinin temini, sınavlarla ilgili kendilerine kolaylık sağlanması, gerekli (ağır engelli) öğrencilerimize yardımcı personel verilmesi, part-time öğrencilerle bunlar sağlanmaya çalışılmıştır. Çalışabilecek durumda olan öğrencilerimize kısmi zamanlı çalışma imkanları sağlanmış, çeşitli bursların teminine gidilmiş ve yine ihtiyaçları ölçüsünde üniversitemizin imkanlarının zorlanması ve çeşitli teknik cihazların temin edilmesi konusunda yardımcı olunmaya çalışılmaktadır.

Ben bu VII. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’nda yaklaşık değişik üniversitelerden 180 katılımcının olduğunu belirtmek istiyorum. Bu katılımcılarımızın bugün öğleden sonra 6 grupta çeşitli konularda çalışmalar yapacaklar ve yarın bu çalışmaların sonuçları deklare edilecek, açıklanacak. Ben bu çalıştayın tüm öğrencilerimiz için, akademik personelimiz için, idari personelimiz için hayırlı geçmesini temenni ediyorum. Bundan sonra bu grupların öğleden sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Hepinize saygılar ve selamlar sunuyorum.